Kosten

Als u gearresteerd wordt en langer dan 6 uur vastgehouden wordt voor verhoor of als u gewezen moet worden op het feit dat u een advocaat mag raadplegen en u wenst gebruik te maken van een advocaat dan wordt er een advocaat door de politie gewaarschuwd. De advocaat staat u dan in principe kosteloos bij. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een advocaat naar keuze te laten komen. Met die advocaat moet u dan wel overleggen of hij bereid is om u kosteloos bij te staan. In geval van kosteloze rechtsbijstand wordt het honorarium van de advocaat tegen een vast tarief voldaan door de staat.

Als u tijdens een strafprocedure in bewaring wordt gesteld wordt de advocaat die u dan begeleidt automatisch toegevoegd en kunt u kosteloos van zijn diensten gebruik blijven maken. Uiteraard staat het u vrij om andere afspraken over het honorarium te maken.

Indien u gedagvaard bent om voor de strafrechter te verschijnen kunt u de advocaat van uw keuze vragen of hij kosteloos voor u wilt optreden. Als dat het geval is moet onderzocht worden of u voor een toevoeging in aanmerking komt. Er wordt een aanvraag naar de Raad voor Rechtsbijstand gezonden die bepaald of u voor een toevoeging in aanmerking komt en stelt een eigen bijdrage vast. Meer informatie over een toevoeging vindt nu op de website van de Raad voor Rechtsbijstand www.rvr.org

Strafrecht pagina

Home pagina

De advocaten

mail     Orde van advocaten     disclaimer klein isclaimer

8260 AB Kampen
Tel   038 33 22 666

Postbus 90
IJsselkade 37

CONTACT? BEL 038 33 22 666

Timmer & van Meurs Advocaten
front4brug
header foto
header foto